Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

 Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται με πολλά λεφτά, διαβάζω στα μπλογκς.
Γιατί να μην πληρώνονται; Είναι το ένα από τα δύο πόδια με τα οποία περπατεί περήφανα και αδιάντροπα η διαφθορά, πατώντας πάνω στο σίγουρο έδαφος της εξαθλίωσης του λαού.
Υπερβάλλω; Ναι, θα πούνε οι καπιταλιστές. Όχι, θα πούνε οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Ας εξηγήσω το όχι τους αυτό.
Οι δημοσιογράφοι:

Α.
-ΔΕΝ ΛΕΝΕ ο τάδε υπουργός ή ββουλευτής έκλεψε τόσα,
ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ:
υπεγράφη η σύσταση επιτροπής….
ή
 ύστερα από σύσκεψη παραγγέλθηκαν τόσα τανκς….
ή
ο υπουργός παρεβρέθηκε….
κλπ.

ΔΕ ΛΕΝΕ: «ο κλέφτης υπουργός τάδε ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάει στο σπίτι του για να φάει με την ησυχία του όσα έκλεψε από την τσέπη σου αγαπητέ τηλεθεατή και ο κλέφτης πρωθυπουργός τον έστειλε στο σπίτι του λέγοντάς του «άντε, καλοφάγωτα».
-ΠΑΡΑ ΛΕΝΕ: «ύστερα από ανάμιξη του ονόματός του στην υπόθεση τάδε, ο υπουργός δείνα υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Ο κύριος πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση»
Και όταν η παραίτηση δεν γίνεται δεκτή,
 ΔΕΝ ΛΕΝΕ «ο κύριος πρωθυπουργός είπε στον παρακαλούντα υπουργό κάτσε κάτου ρε, επειδή γράψανε κάτι αράδες μερικές φυλλάδες θες να φύγεις; Με μπαζούκας να τους βαράμε δεν θα ξυπνήσουν τα κουτάβια ρε συ. Έχει μπόλικο φαί ακόμα ρε. Τι θέλεις, να βάλω κανέναν άλλο που να μην του έχω εμπιστοσύνη και να με καρφώσει; Κάτσε τώρα που τη βρήκαμε, φάε και σταμάτα τις μ……», αλλά
ΛΕΝΕ ότι «ο κύριος πρωθυπουργός παρακάλεσε τον κύριο υπουργό να παραμείνει στη θέση του…»
κλπ

Β.
Όταν μιλάνε για τους νεκρούς και τους τραυματίες στα τροχαία ή στα εργοστάσια, ΔΕ ΛΕΝΕ: «η κυβέρνηση σκότωσε σήμερα στους δρόμους και στα εργοστάσια τόσους και τραυμάτισε τόσους» ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ: « σε τροχαία και στα εργοστάσια  την εβδομάδα αυτή έχασαν τη ζωή τους τόσοι… στα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα αίτιο ήταν η υπερβολική ταχύτητα και το οινόπνευμα, στα εργατικά η απροσεξία….»


Γ΄
διαλέγουν να παράγουν και να παρουσιάζουν εκπομπές που αποδυναμώνουν τον πολίτη στην προσπάθειά  του για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που τόσο τον ταλαιπωρούν.


Δ΄
στις συνεντεύξεις που παίρνουν από πολιτικούς και άλλους «υψηλά ιστάμενους» ή «επώνυμους», δεν υποβάλλουν ερωτήσεις που θέλει ο λαός και η φύση της υπόθεσης για την οποία κάθε φορά μιλάνε απαιτεί, παρά του υποβάλλουν αθώες, έτσι ώστε ο ερωτώμενος να βγαίνει λάδι σε κάθε περίπτωση.

Ε΄
βοηθάνε με κάθε τρόπο την εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει το πλιάτσικό της υπό τον όρο να έχουν κι αυτοί το ανάλογο μερίδιο, κάτι που με ευχαρίστηση τους παρέχουν οι πολιτικοί, σαν αντίδωρο για την κάλυψη και απόκρυψη ή την δικαιολόγηση των πράξεών τους από αυτούς, όπως θα έκανε κάποιος εγκληματίας για τον πουλημένο δικηγόρο του.

ΣΤ΄
Την σύμπλευσή τους αυτή με το διεφθαρμένο κατεστημένο την ονομάζουν δημοσιογραφία.