Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Καμιά φορά βλέπω ειδήσεις.
Φαίνεται ότι ο Πούτιν δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το λάθος που έκανε ο Κρούστσεφ, που δεν πολέμησε τη Δύση όταν είχε την υπεροπλία.
Έτσι δείχνουν τα λεγόμενά του τουλάχιστον.

Ο Γκουτιέρες πήγε στη Μόσχα για να «συνετίσει» τον Πούτιν.
Δεν έκανε το ίδιο όμως με τη Δύση όταν αυτή παράβαινε τις συμφωνίες του Μινσκ, όταν βομβάρδιζε χώρες για να εδραιώσει την εκεί ετσιθελική παρουσία της, δεν πήγε να συνετίσει τον Μπάιντεν όταν εκενος έσπρωχνε την Ουκρανία στην παρανομία.
Δεν διέβλεψε, πράγμα που είναι ένα από τα καθήκοντά του, ότι η Ρωσία δεν θα έμενε αδιάφορη στις εναντίον της υπάρξεώς της απειλές, που ήταν ορατές σε όλους τους επαϊοντες.
Ο σεβαστός Γραμματέας του ΟΗΕ επιζητεί την ειρήνη μόνον όταν ο  πόλεμος αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της Δύσης.
Οι Δυτικοί πάλι κατελήφθησαν εξ απήνης και ακόμα ψάχνουν ως προς την στάση που θα ακολουθούσε η Ρωσία ύστερα από τον κίνδυνο αφανισμού της.  Γιατί; Ήταν τυφλοί; Τόσο πολύ σίγουροι ήσαν ότι η Αρκούδα θα συνέχιζε την χειμερία νάρκη της και μετά την Άνοιξη; Τόσοι πράκτορες, τόσες μυστικές υπηρεσίες, τόσα περίτεχνα μέσα παρακολούθησης, δεν κατάφεραν να δουν ότι ο Πούτιν κάτι ετοίμαζε; Ή αν θα ήταν δικαιολογημένος αν κάτι ετοίμαζε;
Μία εξήγηση εδώ χωρεί: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».
Εκτός εάν όλα είναι συμφωνημένα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Κάτι όμως που δεν συνάδει με τον τρόπο δράσης, πολιτικής πρακτικής και ηθικής της Ρωσίας, που γι αυτήν το ναι είναι ναι και το όχι όχι.
Αμ το άλλο;
Εντάξει, τους ήρθε να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία. Δεν υπολόγισαν τις πιθανές αντιδράσεις της Ρωσίας πριν το κάνουν; Αν δεν τις υπολόγισαν, τότε τι θέλουν τις στρατιές των γεωπολιτικών και λοιπών αναλυτών τους που δεν ξέρω πώς τους λένε, που τέλος πάντων είναι ειδικοί να κάνουν ακριβώς αυτό-να αναλύουν μέχρι της τελευταίας γραμμής τις πιθανές ή και απίθανες συνέπειες κάποιας πράξεως του αντιπάλου;
Βλέπεις ότι για κακή μας τύχη και οι ρώσοι και οι ουκρανοί είναι χριστιανοί. Και ορθόδοξοι. Και ο Χριστός που και οι δύο επικαλούνται καθένας για τη νίκη του, έχει έρθει σε απορία: ποιον να βοηθήσει αφού και οι δύο είναι δικοί Του; Ενώ αν ήταν ο ένας χριστιανός και ο άλλος αλλόθρησκος, τότε θα βλέπαμε μια θεομαχία, και θα αποδεικνύονταν ποιος θεός είναι ισχυρότερος.
Ίσως η λύση να έρθει όχι από μια «κορυφαία» συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, αλλά από μια συνάντηση Μπάιντεν Ζελένσκι. Να πει ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι: «Ρε Βολοντιμιράκι, σταμάτα να αντιστέκεσαι. Άστονε να πάρει κανα δυο οικόπεδα εκεί, και να βρούμε και μεις και συ την ησυχία μας. Και θα σου βρω εγώ άλλο παιχνιδάκι να παίζεις.»