Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Ποιος φταίει για την κατάσταση ου δημιούργησαν οι πυρκαγιές;
Φταίει η μοίρα των ελλήνων.
Φταίει η Φύση που τους έφτιαξε έτσι-με τέτια μυαλά, με τέτιες νοοτροπίες, έτσι ανώριμους, έτσι τεμπέληδες, έτσι ανήμπορους να φτιάξουν κάτι μόνοι τους, έτσι λογάδες, έτσι κουτοπόνηρους.
Όποιος κι αν έγινε πρωθυουργός από τότε που ιδρύθηκε το καταραμένο κράτος μας, ούτε ήθελε να φτιάξει κάτι καλό, ούτε μορούσε. Κοίταζε μόνο να ικανοποιεί τους φίλους του για να τον ξαναψηφίσουν.
Όλοι οι πρωθυπουργοί το ίδιο.
Και όλοι οι αρχηγοί της αξιωματικής και όποιας άλλης αντιπολίτευσης. Κοίταζαν όλοι τους πώς να ρίξουν τον πρωθυπουργό για να διεκδικήσουν αυτοί  την πρωθυπουργία ή για να αυξήσουν τις ψήφους τους.
Παράδειγμα οι δύο σημερινοό πολιτικοί αρχηγοί:ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας.
Οι Μητσοτάκηδες (Κώστας και Κυριακος) ήταν ο πρώτος και είναι ο Κυριάκος, οι δυο πρωθυπουργοι που θα μπορούσαν να αλλάξουντην Ελλάδα προς το καλλίτερο.
Δεν τόλμησην όμως να αγνοήσουν την εκάστοτε αντιπολίτευση, ούτε και να σκοτώσουντο θηρίο της γφαφειοκρατίας.
Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις και των δύο και συνέχισαν την άνευρη και καταστροφική πορεία όλων των μέχρι σημερα πρωθυουργών.
Ναι, ο σημερινός Μητσοτάκης, φοβάται τον Τσίπρα.  
Και έτσι θα πηγαίνει το πράγμα ώσπου να έρθει ο Μεγάλος, που θα βάλει τους έλληνες να αντιμετωπίσουν τη μοόρα τους και ή να διορθωθούν ή να αφανιστουνε. Στο μεταξύ θα γιορτάζουμε ανάξιες επετείους, θα συνεχίουμε να ονομάζουμε Πολιτισμό τα καραγκιοζίστικα «δρώμενα», θα λέμε Παιδεία την αμορφωσιά μας, θα λέμε Υγεία την αρρώστια μας, θα λέμε ένοπλες δυνάμεις την ανημπόρια μας, θα ζητάμε τα «μάρμαρα» πίσω αφού όποιος φωνάζει γι αυτά θεωρείται από τους χαχολους ότι ενδιαφέρεται για τη χώρα, θα κλέβουμε στη ζυγαριά, στο Δημόσιο, στην Εφορία, στη Βουλή, θα μαλώνουμε ποιος να πρωτογιαλίσει τα παπούτσια της Μέρκελ ή του εκάστοτε πλανητάρχη, θα σκύβουμε το κεφάλι μπρος στον Ερντογκάν, θα λέμε χρυσάφι τον τενεκέ.
Δύο τραγικά παραδείγματα της παραπάνω κατάστασης είναι ο Τσίπρας και ο Δένδιας.
Ο Τσίπρας.  
Αυτός ο χαοχαρούμενος μπεμές που «κυβέρνησε» την Ελλάδα, και τώρα είναι αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ένας ρεμπεσκές που τον βάλανε αρχηγό στο κόμμα μήπως τραβήει τις ψήφους των γυναικών.
Ένας ηλίθιος που είχε διπλα του μερικά σαϊνια της πολιτικής, που τον «βοήθησαν» να «κυβερνήσει.»
Ένας άσχετος πολιτικός που έγινε πιόνι στα χέρια της Μέρκελ και των μαγάλων κεφαλιών της Ευρώπης, ένας καραγκιόζης που  γελούσε μαζί του η υφήλιος.
Ένας χεσμένος που χαζογελούσε σαν πουτανίτσα μπροστά σε έναν αγέρωχο και ισχυρό Ερντογκάν.
Αυτός είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σήμερα στην Ελλάδα.
Και απ’ αυτόνε περιμένουν κάτι καλό μερικοί που, επειδή δεν είχουν πού αλλού να στραφούν, στράφηκαν προς τον πρώτο που δηλώνει αριστερός (τρομάρα του).
Αυτός ο  Τσίπρας, Αρχηγός της Αντιπολίτευσης!..
Που όταν μιλάει όντας όρθιος, νιώθωντας υποσυνείδητα την μικρότητά του, αναπηδάει πολλές φορές, θέλοντας να κερδίσει έστω και τέτιο λίγο ύψος.  
 Που για να δείξει σιβαρότητα και έγνοια όταν μιλάει, ζαρώνει εμφανώς φτιαχτά το μέτωπό του.
Που θεωρεί ότι κουνώντας τα χέρια του δείχνει μια συνέπεια έργων και πράξεων, μόνο που τα χέρια του κινούνται πριν ή μετά από την πρόταση που θέλουν να υπογραμμίσουν.
Που έχει ένα ύφος κακομοίρικο που με δυσκολία κι αυτό το συντηρεί.
Που γελάει χαζοχαρούμενα όταν ο συνομιλητής του τον δυσκολεύει.
Που όλη του η εικόνα δείχνει έναν άνθρωπο-βουτυρομπεμπέ που τον πέταξαν ξαφνικά μέσα σε ένα εργοστάσιο και τα έχει χαμένα.
. Που και να μην το έβλεπε κανείς από το φέρσιμό του, αρκεί να δει το σαρκώδες κατω χείλος του, που άπληστο σαν φαράσι προβάλλει, ώστε να μην ξεφύγει ούτε ένα ψίχουλο από όσα τον ταϊζουνε και τρώει.

Και ο Δένδιας.
Ο υπουργός εξωτερικών μας.
Που έχει πάρει στα σοβαρά το ρόλο του  και δεν βλέπει τις κλωστέςπου κινούν τα χέρια και τα πόδια του και το ηλεκτρόδιο που του δίνει εντολές για κάθε λόγο και κάθε του ενέργεια.
Που κάνει τσάρκες σε διάφορες χώρες κορδωμένος, έχοντας τη γνώμη ότι καθορίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Και που με αυτά που είπε μπροστά στον Ερντογκάν, θεωρεί ότι «τα είπε έξω από τα δόντια».
Και που, ο ηλίθος, νομίζει ότι «έβαλε τα γυαλιά» και κατατρόπωσε την υπ’ αριθμόν δύο Διπλωματία της γης.

Και όλα αυτά αφού πριν είχε δηλώσει υποταγή στον Σουλτάνο, υποκλινόμενος μπροστά του δουλικά.