Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Κύριε Πιπερόπουλε-καθηγητή Πανεπιστημίου,
λέτε ότι με τα επεισόδια των ημερών διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική αλληλεγγύη.
Ώστε έχετε τη γνώμη ότι υπάρχει κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη;
Σεις είστε καθηγητής Πανεπιστημίου και ίσως βλέπετε καλλίτερα, εγώ όμως τέτοια συνοχή και αλληλεγγύη δεν τη βλέπω.
Είπατε στην «Τατιάνα μου» ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι φταίνε εκείνοι που τους καίνε τις περιουσίες οι διαδηλωτές .
Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω.
α. Πόσα τέτοια περιστατικά ή παρόμοια έχουν γίνει στο παρελθόν; Πολλά. Ποιος τιμωρήθηκε και πόσο; Δεν είναι ανάγκη να σας πω εγώ.
Αν δε γίνονταν όλα αυτά νομίζετε ότι θα τιμωρούνταν και ο σημερινός αστυνομικός;
Σίγουρα όχι.
Η βία μόνο με βία αντιμετωπίζεται.
Να ο πρώτος λόγος λοιπόν για να καούν τόσες περιουσίες. Και ως για μένα, όχι μόνο τόσες κι άλλες τόσες περιουσίες, μα τίποτα δε βάζω παραπάνω από το σκοτωμό ενός παιδιού-επαναστάτη.
β. Οι κάτοχοι των περιουσιών φταίνε γιατί ανέχονται να υπάρχουν θεόφτωχοι άνθρωποι στην Ελλάδα τη στιγμή που αυτοί είναι πλούσιοι ή πάμπλουτοι.
Και το κάψιμο των περιουσιών τους ίσως ξυπνήσει μερικούς και τους κάνει να μάθουν πως η ευτυχία και η δημοκρατία δεν είναι μια ομπρέλα που προφυλάει κάποιον να μη βραχεί, αλλά ένα υπόστεγο που κάτω από αυτό όλοι είναι στεγνοί.
Με την πειθώ θα πετυχαινόταν κάτι τέτοιο; Όχι φυσικά. Και τουλάχιστον οι διαδηλωτές δε σκότωσαν, μόνο κάψανε  και σπάσανε.
γ. Η Ελλάδα έχει αδιόρθωτα χάλια (αν δεν συμφωνείτε με αυτό, δεν συντρέχει λόγος να διαβάσετε παρακάτου).
Σε τέτοιο ένα κράτος, μοναδικό φαινόμενο στη γη, μόνον η πλήρης καταστροφή, όχι του αξίζει, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε πάνω στα συντρίμμια του να χτιστεί κάτι καινούργιο, που ό, τι και όπως και να ‘ναι, θα είναι οπωσδήποτε καλλίτερο από το σημερινό.
Και αυτός είναι ο τρίτος λόγος που οι διαδηλωτές καταστρέφουν περιουσίες.