Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

23-2-10, Τρίτη.

Παπαδάκης και Κανέλλη μαλώνουν για την αυριανή πορεία.
Η Κανέλλη λέει φασίστα τον Παπαδάκη.
Ο Παπαδάκης θυμώνει και ωρύεται. «Εμένα», λέει, «δεν μπορεί να με πεις φασίστα-εγώ και η οικογένειά μου έχω κάνει αγώνες και έχω απολυθεί πολλές φορές».
Και βέβαια όποιος έχει κάνει αγώνες, πρέπει, κατά τον Παπαδάκη, να βολεύεται σε μια χρυσοπληρωμένη θέση και να αποβλακώνει το λαό με εκπομπές που λόγω «αγώνων» του έχουν εμπιστευτεί ακριβώς για να προωθήσει αυτή την αποβλάκωση. Τώρα οι αγώνες που αυτός έκανε τι αγώνες είναι; Υποθέτω μετά βεβαιότητος ότι ο Παπαδάκης απαραιτήτως ή θα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή θα πέρασε απέξω τις ημέρες εκείνες. Και αυτό νομίζει ότι του δίνει το δικαίωμα να γαυριά και να προκαλεί τους πάντες με την άσκοπη και γελοία καθημερινή του εκπομπή.
Και νομίζει ότι του δίνει το δικαίωμα να πηγαίνει στα καλλίτερες ιδιωτικές κλινικές όταν αρρωσταίνει, να τρώει στα καλλίτερα εστιατόρια, να έχει βίλλες και τα ακριβότερα αυτοκίνητα και γενικά να ζει ζωή χαρισάμενη, ενώ εκατομμύρια άλλοι μέσα στην ίδια χώρα να μην έχουν ούτε ψωμί.
Και το ίδιο καλά βέβαια περνάνε και όλοι όσοι «αγωνίστηκαν» στο Πολυτεχνείο-νυν μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, βιομήχανοι και όλοι οι πρώτοι σε χρήμα κάθε επαγγέλματος, επειδή μεταξύ τους αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοπροωθούνται.
Πολυτεχνιώτες μάς «κυβέρνησαν» από το ογδονταένα και μετά, πολυτεχνιώτες έφαγαν με χρυσά κλεμμένα κουτάλια όλα αυτά τα χρόνια, πολυτεχνιώτες πιάσανε τα πόστα σε κάθε πόλη και χωριό και άπληστα και ατιμώρητα φάγανε και φάγανε χωρίς να δίνουνε λογαριασμό σε κανέναν, πολυτεχνιώτες φκιάσανε μια πολιτεία στα μέτρα της κοιλιάς και του πέους τους, πολυτεχνιώτες βούλιαξαν την Ελλάδα στο τέλμα της έσχατης διαφθοράς και τελευταία-σήμερα-στην κρίση τη μεγάλη.
Και όσοι δεν πήγαν να κλειστούν στο Πολυτεχνείο; Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή; Και όσοι αγωνίστηκαν για να φέρουν τη χούντα; Δεν αγωνίστηκαν κι αυτοί; Και όσοι αγωνίστηκαν για να φέρουν τον κουμουνισμό-δεν αγωνίστηκαν κι αυτοί; Και όσοι αγωνίστηκαν για τον αναρχισμό, δεν αγωνίστηκαν κι αυτοί; Και όσοι αγωνίστηκαν για την παγκοσμιοποίηση δεν αγωνίστηκαν κι αυτοί; Και όσοι αγωνίστηκαν για να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη δεν αγωνίστηκαν κι αυτοί;
Γιατί όλοι αυτοί να μην έχουν μερίδιο στα πλούτη;
Ή μήπως ο ένας αγώνας είναι «καλός» ενώ ο άλλος όχι;
Και όποιος λοιπόν δεν νίκησε πρέπει να θαφτεί ζωντανός;
Και όμως, αυτό ωρυόμενος υποστηρίζει ο Παπαδάκης.
Ε λοιπόν Παπαδάκη, ας ξέρεις ότι κάποιοι όπως εγώ, τους τέτοιους αγώνες σου δεν τους χέζω γιατί τα σκατά μου τα φυλάω για κάτι καλλίτερο. Και μπροστά στις τέτοιες οικογένειες σαν τη δική σου βγάζω το καπέλο για να το βάλω μπροστά στη μύτη μου για να μετριάζω λίγο τη μπόχα.