Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-1
Ένα μέσο που έχει συμβάλει στην σημερινή κατάντια της ανθρωπότητας είναι ο κινηματογράφος.
Μέχρι να εμφανιστεί αυτός ξέραμε ότι μετά την ώρα τρεις ερχόταν η ώρα τρεις και ένα λεπτό, μετά τρεις και δύο λεπτά και ούτω καθεξής.
Από τον κινηματογράφο μάθαμε ότι μετά τις τρεις μπορεί να ακολουθεί η έξη, ή η επόμενη ή η μεθεπόμενη εβδομάδα, ο επόμενος μήνας ή χρόνος.
Μας έμαθε έτσι, με τη μεγάλη πειθώ και διεισδυτικότητα που έχει, ότι μπορούμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να πετυχαίνουμε πράγματα που άλλοτε θα χρειάζονταν χρόνια για να γίνουν.
Μας έκανε λοιπόν να τρέχουμε ώστε να προλάβουμε να κάνουμε ότι έχουμε στο μυαλό μας, ή ό,τι ο κινηματογράφος έβαζε στο μυαλό μας, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα να χτίσουμε ένα σπίτι, να βρεθούμε από το ένα μέρος στο άλλο.
Και αρχίσαμε νε τρέχουμε για να πετύχουμε το ακατόρθωτο.


ΓΥΝΑΙΚΑ-ΕΡΩΤΑΣ-1

Ο έρωτας, το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο, πρέπει να γίνεται κρυφά από τους άλλους ανθρώπους.
Οι άνθρωποι κρύβονται γιατί με τον έρωτα διαιωνίζουν το είδος τους-παναπεί τη δυστυχία τους-και δε θέλουν οι άλλοι να δουν ότι κι αυτοί έκαναν την αποτρόπαιη αυτή πράξη;
Αν είναι έτσι όμως γιατί μετά οι γυναίκες επιδείχνουν με τόση περηφάνια τη φουσκωμένη τους κοιλιά;
Και γιατί πάλι, αν είναι έτσι, οι γονείς της γυναίκας την προτρέπουν να παντρευτεί και την σπρώχνουν να κάνει στα κρυφά έρωτα με τον άντρα της και ύστερα γεμάτοι χαρά χορεύουν το εγγονάκι τους στην αγκαλιά τους;  Και μάλιστα, οι γονείς της κοπέλας που παντρεύεται ζητάνε από τον άντρα «να κάνει ευτυχισμένη» την κόρη τους-στα κρυφά πάντοτε (πολύ αργά κατάλαβα ότι αυτό σημαίνει ότι ζητάνε από τον άντρα να ικανοποιεί σεξουαλικά τη γυναίκα που του δίνουν).
Γιατί κρύβονται οι άνθρωποι για να «βγάλουν τα μάτια τους»;