Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Το παρελθόν δε ζητάει τίποτα. Και είναι αβλαβές. Γι αυτό και οι πολιτικοί το έχουν πρόχειρο στις κουβέντες τους. Το παρελθόν,από τη διακυβέρνηση της χώρας από το σύριζα μέχρι τους αρχαίους ημών προγόνους, όλα γίνονται δεκανίκια στην ανίερη πορεία των πολιτικών προς την καταλήστεψη του λαού μέχρι την καταστροφή της χώρας.
Και το κάνουνε ό,τι θέλουνε το παρελθόν οι πολιτικοί μας. Το αλλάζουν,το παιδεύουν,το στραμπουλάνε,το παραμορφώνουν,και τέλος το παρουσιάζουν όπως θέλουν να το ακούνε οι κάθε φορά ακροατές τους.
Έτσι για παράδειγμα ο φασίστας μακρυγιάννης γίνεται δημοκράτης,η δικτατορία του περικλή γίνεται η πρώτη δημοκρατία που εμφανίστηκε στη γη,οι επαναστάτες του εικοσιένα και όχι οι Μεγάλες Δυνάμεις είναι που διώξανε τους τούρκους από τον χώρο που τώρα πιάνει η Ελλάδα.
Σίγουρο λιμάνι το παρελθόν.
Κανείς από τους ακροατές δεν ξέρει τι, πώς ακριβώς γίνανε τα περασμένα πράγματα,ιστορία αντικειμενική δεν υπάρχει,τα γεγονότα απομονώνονται από τα άλλα σύγχρονά τους χωρίς το φόβο αποκάλυψης των πραγματικών από αυτά,και ακόμα,οι ακροατές εύκολα πείθονται ότι αν κάτι δεν ταιριάζει με τη δική τους άποψη είναι επειδή αυτοί δεν γνωρίζουν.
Γι αυτό και οι πολιτικοί μας,το παρελθόν,το ερμηνεύει καθένας τους όπως τον βολεύει.
Και τη βολεύουνε οι αχρείοι πολιτικοί μας,φέρνοντας στην κουβέντα τους παλαιά γεγονότα. Σαν να πρέπει κανείς να στηρίζει τα τωρινά στα τότε...
Με το παρελθόν καλά τα πάνε οι κλέφτες πολιτικοί μας.Με το μέλλον είναι που θα τα βρίσκανε μπαστούνια.
Εκεί όμως δεν χρειάζονται  ούτε γνώσεις, ούτε διαστρεβλώσεις, ούτε κόπος. Ένα «θα» και ένα «πρέπει» είναι αρκετά. Όταν μπροστά σε κάθε πρόβλημα προς λύσιν μπαίνει το «θα» ή το «πρέπει»,ενώ αλλάζουν ταυτόχρονα κατάλληλα οι πτώσεις,τα άρθρα και οι κλίσεις της πρότασης,τότε όλα είναι καλά για τους ελεεινούς πολιτικούς μας,όσο άσχημα είναι για τον χαζό λαό-οι δυο αυτές παράμετροι  είναι αντιστρόφως ανάλογες,όσο πιο χαζός ο λαός,τόσο πιο κλέφτες οι πολιτικοί και αντίστροφα.