Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

                                                           ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αν η ημέρα της γυναίκας θέλει να συνεισφέρει στην ισότητα των γυναικών με τους άντρες, είναι μια ανθρώινη βλακεία όπως τόσες.
Αν είναι μια αναγνώριση οίκτου προς το φύλο, που μαζί με το αντίθετό του, με πόνους και με δάκρυα τραβάει κι αυτό τον κοινό, φοβερό και αθέλητο δρόμο της ζωής, τότε ανεκτό, σαν μια ακόμα εφεύρεση του ανθρώπου μέσα στην αγωνία του να περάσει όσο πιο άσκεφτα γίνεται τη γέφυρα από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό του. 
Γιατί ισότητα μεταξύ των δύο φύλων δεν θα υπάρξει. Αντίθετα θα υπάρχει για πάντα μίσος και φθόνος του ενός φύλου για το άλλο.
Όπως θα υπάρχει ασίγαστο επίσης μίσος των λευκών για τους μαύρους και των μαύρων για τους λευκούς, των πλούσιων για τους φτωχούς και αντίθετα, των κοντών για τους ψηλούς και των ψηλών για τους κοντούς, των ανοήτων για τους ευφυείς και των ευφυών για τους ανοήτους. 
Πάντοτε ο άνθρωπος θέλει να είναι αυτό που δεν είναι.  Και καθώς δύο εκδοχές ανθρώπινου ύψους υπάρχουν μία επιλογή έχει ο κοντός:να είναι ψηλός. Και αντίθετα. Και μία επιλογή έχει ο ευφυής: να θέλει είναι ανόητος. Και το αντίθετο. Και ούτω καθεξής για όλα τα ανθρωπινα.
Και όλων τούτων δεδομένων δεν υπάρχει λόγος να ψάξει κανείς για άλλη αιτία δυστυχίας για τους ανθρώπους, και ας υπάρχουν τόσες πολλές.
Ειδικότερα για το μίσος του άντρα για τη γυναίκα, φαίνεται πως αυτό ανταποδίδει τα ίσα στις γυναίκες για την περίοδο της μητριαρχίας, τοτε που το πάνω χέρι στις σχέσεις άντρα-γυναίκας είχε η γυναίκα. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι για να γεννηθεί ένα παιδί κάποιο ρόλο παίζει και ο άντρας, και οι γυναίκες νόμιζαν πως όντας αυτές οι αποκλειστικοί συνεχιστές του ανθρώπινου γένους-οι αποκλειστικοί παραγωγοί κυνηγών και πολεμιστών-,αυτοδίκαια ήσαν και οι μόνες δικαιούμενες όλων των αγαθών, με πρώτη την δουλεία του άντρα στις κάθε είδους ορέξεις και ανάγκες τους.
Μα είτε υπάρχοντας αιτία γι αυτό, είτε μη υπάρχοντας, το μίσος δεν θα πάψει να είναι το προεξάρχον υλικό στο οικοδόμημα των σχέσεων των δύο φύλων. Όσες Ημέρες Γυναίκας και αν θεσπιστούν.
Ούτε θα πάψουν οι μαύροι και λευκοί να αλληλομισούνται όσοι νόμοι και αν υιοθετηθούν από μία κοινωνία.