Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Δε λέω, καλά είναι να έχεις παρέα μια Γυναίκα στα τελευταία σου.
Στο κρεβάτι εσύ ξαπλωμένος να σε σκεπάζει εκείνη στοργικά και να σε φιλάει πριν φύγει για τη δουλειά. Το γνιαστικό να βλέπεις πρόσωπό της σκύβοντας με αγάπη πάνω σου. Και να ακούς να σου λέει εκείνα τα λόγια που άλλοτε, καμιά φορά, μπορεί και να τα βαριόσουν. Το χάπι σου των έντεκα το έχω εδώ. Και δίπλα το νερό. Αν θελήσεις να πιεις τσάι χτύπα στον τοίχο και θα έρθει η κυρα Βιβή. Της έχω πει να έχει το νου της. Γεια σου. Ένα φιλί πάλι.
Καλό είναι να έχεις μια Γυναίκα παρέα στα τελευταία σου.
Και να ξέρεις ότι στη δουλειά η σκέψη της θα τρέχει σε σένα. Ο επιστάτης θα την παρατηρεί κάθε τόσο. Γυναίκα, δεν έχεις το νου σου στη δουλειά. Γυναίκα πρόσεχε, βγάζεις ελαττωματικά. Και η Γυναίκα να σκέφτεται, πώς να είναι; ανέβασε τάχα πυρετό; πονάει; 
Καλό είναι να έχεις μια Γυναίκα για παρέα στα τελευταία σου. Κι ας λείπει στη δουλειά κάθε μέρα. Ξέροντας πως η σκέψη της είναι και την ώρα εκείνη σε σένα, είναι σαν να την εχεις δίπλα σου.
Και κοντα της ό,τι να γίνει είναι καλοδεχούμενο και ωραίο μαζί.
Και ξέρεις τι θα γίνει.
Μετά από μια ζωή γεμάτη μίση, τραγωδίες, κακουχίες, γελοιοποιήσεις, πόνους, διασυρμούς, να τώρα η λύτρωση από όλα αυτά. Να το απάνεμο λιμάνι που στα ήρεμα νερά του το πολυταξιδεμένο καράβι θα παροπλιστεί, και ήσυχα ήσυχα θα σαπίζει ώσπου να γίνει νερό και ψάρια και αέρας και άρωμα και σκίνο και φεγγαραχτίδες και πάλι λάβα και φωτιά και σύννεφο.
Είναι καλό να έχεις μια Γυναίκα για παρέα στα τελευταία σου.
Αντιπληρωμή για όλα όσα άσχημα σου έδωσε η ζωή.
Κι όταν τελειώσει τη δουλειά της ημέρας να πάλι η Γυναίκα δίπλα σου. Με ένα λόγο της να μεταπλάθει τις ήττες σου σε νίκες, να συ δίνει το χάπι της  ευτυχίας στην ώρα του, με μια  ματιά της να κάνει σιγουριά  την αμφιβολία σου, με ένα χαμόγελό της να αλλάζει δια παντός την κατάρα σε ευλογία, και την ύστατη στιγμή σου να σε ταγίζει με το στήθος της  χαρίζοντάς σου την αιώνια ζωή.
Καλό είναι να έχεις μια τέτοια Γυναίκα δίπλα σου στα τελευταία σου.